Lirik Lagu Irwansyah – Camelia

Camelia maafkanlah aku
Karena ku tak bisa temani tidurmu
Camelia lupakanlah aku
Jangan pernah lagi kau temui aku

Kau wanita terhebat
Yang pernah singgah di hatiku
Kau wanita yang tegar
Aku mohon lupakan aku

[*]
Sudahlah jangan menangis lagi
Ku rasa cukup sampai di sini
Mungkin di suatu saat nanti
Kau temui cinta yang sejati

[**]
Sudah cepat lupakanlah aku
Jangan pernah ungkit masa lalu
Ku takut kekasihku pun tahu
Kau pernah menjadi simpananku

Camelia…

Kau wanita terhebat
Yang pernah singgah di hatiku

Back to [*][**]

Back to [**]

Camelia…

Download lagunya

search term: download lirik lagu Irwansyah, lagu Camelia by Irwansyah, download mp3 Irwansyah

About these ads

95 Responses to Lirik Lagu Irwansyah – Camelia

  1. ayuri says:

    Ya amPyunnnnnnn nie Lagu Bagus BuanGet…

    MakasiH wat Yang NyipTain n keren Bgt dweh

    Irwansyah Nyanyi Nya NyentuH Hati Bgt;;;

    I Like it This Song

  2. aifisyg says:

    lagu nie best..i like..but terlampau over lirik dia..apa lelaki ingat diaorang boleh wt sesuka ati kat pempuan ke???diaorang pikir pempuan tak ada ati n perasaan..suka2 ati suruh pempuan blah..actually kan lelaki nie sume nye tak gune!!sorry but thts r reality..sorry kalau my comment terlampau..but i memang sakit ati dgr lagu nie..apa pun,lagu nie ok..n irwansyah smga berjaya 4 masa akan dtg..

  3. effa eriana says:

    sayang samma kamuwh! irwansyah

  4. effa eriana says:

    akuwh chenta banget amma kamuwh! irwansyah

  5. effa eriana says:

    jagain hati dan perasaan gue! irwansyah

  6. lulu says:

    da best song..jiwa sangat

  7. fariesya says:

    ak mint gilerrr lgu niey….mmg m’lampau sket dia pnyerr lirik tp bezzz sgt……

  8. fariesya says:

    ak mint gilerrr lgu niey….mmg m’lampau sket dia pnyerr lirik tp bezzz sgt……i love irwansyah…….

  9. RSK says:

    syahya….maafkanlah aku
    kerna ku tak bisa temani tidurmu
    syahya… lupakanlah aku
    jangan pernah lagi kau temui aku

    i’m realty nw…
    i kena teruskan my life for future…
    evrthing happen in shortly time…
    wht can I do? i Just pray to yg Maha Pengasih Maha Penyang.. hopefully Dia berikan yang terbaik buat aku… Jalan Yang Lurus… Amin

    • Zetty says:

      Hi RSK. Apa nama u? Raja Sri Kembangn ke?? Kih kih kih… sorry yer.. Actually i cari lirik lagu ni and happened to see this page. And also your note… Macam frust bercinta je… Knp u tinggalkan gf you? Kesian dia…

  10. mil says:

    lgu ni mmang best gle……….

  11. emi says:

    aku sedih!!!~

  12. shibah says:

    lagu nie memang best n sedih..
    hati ku memang terguris bila menghayati lirik lagu
    ini…lirik nya menyentuh hati ku…apakh slh kita menyintai, menyayangi org yang kita sayang dan yang pasti dia bukan milik kita…

  13. hinata says:

    lagu ni mmg best..
    makne die agak memdalam la..kite benci kat pompuan perampas…tapi bile kite kat tempt pompuan ni cam rase sedeh je kn…org yg kite syg soh kite pergi…sedeh banget=(

  14. riva says:

    lirik lagu ni melampau sgt!!!! kaum lelaki ni ingat diorg pe ha???
    dah puas berseronok ngan pempuan pas 2 senang2 je suruh LUPAKAN!!!! BENCI TU AKU!!!!

  15. riva says:

    aku tujukan lagu ni kat sorg mamat name FAIZUL!!!

  16. riva says:

    MOHD FAIZUL AZWAN ISMAIL!!!! AKU DOA KO TRIME NASIB YG SAME!!!

  17. farah says:

    lagu nie sesuai untuk orang yang sudah putus cinta…semoga irwan terus berjaya dalam industri seni ini,chayok2!!!!!!

  18. Mak Cik Leha says:

    Motifff letak nama bagai..sentap ke riva?? mesti selalu kene tinggalkan ni…. kakak nak ingatkan..jgn emosional sgt ya… jaga tingkah laku…

  19. hawa says:

    aku rase nak mnangis lar pabila dgar je lgu ni..wlaupun lrik die mlampau tp aku ttp ske lgu ni….smoga brjya kt IRWANSYAH……..

  20. zalina says:

    LAEN KLI IRWAN JGAN NANYI LGU YG MNYAKITKAN HTI ORG PMPOAN TAU….LGU NI SNGAT MLAMPAU LRIK DIE TP,AKU HRP IRWAN DPT MNGERTI YA….LGU NI SDEH GLER………..

  21. fatin says:

    LAGU NI SANGAT MELAMPAU……
    TAPI,AKU TETAP SUKA LAGU KAU NI……
    DAN JANGANLAH EMOSIONAL SANGAT……..
    MOGA BERJAYA DAN SIHAT SELALU………
    DRI FATEEN IZATY………….

  22. by says:

    aku benci lagu nih.sakit ati jer dgr.tp aku nk dgr jgk.terima kasih le komposer lagu nih.terima kasih buat aku menangis!

  23. ieyra says:

    aku sedih cgt dengar lagu nie…bab dye ad kne mgene ngan ido ak…huhu..tp ak hrap x de ar laky ya uat pompuan cm nie…cowey klo comment ak myakit an aty korg….

  24. ateynn says:

    sdihh dowhh laguu nie..coz ak pn trase gark n ad trkne ngn ak..n yg aku skit aty sgt yg lirik “kau pernah mnjd simpananku..”..igt pepuan nieboneka ker??aku benciiii laki cam tuh…

  25. ieyra says:

    ak sokong ko ateynn..

  26. ieyra says:

    hye…..

  27. faz says:

    best ler lgu nie…merdu brul suara irwan..walaupun sedih, tpi best..bteway…most people like this song…tlg buat lah lgu best cam nie tpi jngan trlalu mlampau…

  28. faz says:

    best ler lgu nie…merdu btuil suara irwan..walaupun sedih, tpi best..bteway…most people like this song…tlg buat lah lgu best cam nie tpi jngan trlalu mlampau…

  29. che eaidi says:

    kawe suko lagu ni….maksud mendale bg kawe..kawe xsuko ore mainkn perasae ore lain..jange sapa ore raso mcm tu..bercinta biar perpada2..jange mainkan cinta tu…sekali keno..akn igt sapa bilo2..ore laki ni..kalu dio saye..dio akn saye sapa bilo2.tp kalo dio keno main kn skali…sapa bilo2 ati dio kecewo..

  30. KONG says:

    emmm lagu ni mang best la suke sgt..

  31. LoNiKa says:

    I LIKE THIS SONG…….

  32. GLEN says:

    Lagu ini sangat menyentuh hati.lagu ni da kaitan saya dgn si dia.semoga si dia dpt mlupakan saya dan cari lelaki yg lebih baik dari saya.

  33. lagu nie leh thn lawh..
    tp lyric dy x leh thn untk owg yg dgar..
    so,papehal pown gudzz luck for irwanshah..
    cow!e coz byak comen lak…

  34. puteri says:

    best giler lagu nie..lgu nie bt hatiku tersentuh..
    but laki2 skang nie xspatutnyer mainkan prasaan wanita cm2..kami pun manusia,makhluk TUHAN..kami punya hati dan perasaan…wanita adalah insan yang sentiasa ingin di sayangi,di manjai,dibelai,biar sekeras mana pun dia tapi hatinya lembut bak sutera,segarang mana pun dia,dia pasti akan menitiskan airmatanya…wanita hiasan dunia,seindah hiasan adalah wanita yang solehah,hati wanita yang lembut tapi tegas menegakkan pendirian,tapi kesan luka yang pernah ditinggalkan lelaki di hatinya tetap ader dan tak mungkin hilang untuk slamanyer..

  35. FaZiRa (stad) (^_^) says:

    besh la lagu mu ni…daa..

  36. FaiRuZa says:

    aku minat bngt lgu n,ianya sngguh mnyenth jiwaku,aku juga suka sama irwansyah,ganteng bngt!

  37. amyLia says:

    lgu ni agk snis, pe pn aku ykin stiap itu ada sbbnya dn itu reality yg bnyak trjd dklangan ktakn.. klu da xde jdoh t xde jgak. yg pntng, smua org brhak gmbira dn bhagia.lpakan sja klu dia bkn utk kta, wlu tdak smudahnya, tp msa psti akan mmbntu memudarkn kpdhan. sedangkn nyawa lg bcerai dr badannya…lg kn 2 jsad yg trpsah.

  38. ISSYA says:

    LAGU NIE MEMANG BEST GYLER!!!FEELING GYLER BLE NYANYI LAGUW NIE!!BUT IRWANSHAH IS THE BEST ONE IN THE WORLD

    CHAYOOOOOOOOOOOOOOO!!!

  39. muhd nujaid says:

    Lagu ni memang best…..tpi lagu ni snang nk halau pompuan…lagi satu lagu ni panas pndai siut pencipta buat untuk syah…

  40. bie says:

    mmm…interesting song,
    sedih sgt lagu ni,,
    kpd smua pompuan ati2 dlm menempuh hidup ini…

  41. rossa says:

    lagu nie myntuh prasaan

  42. putrinatasya says:

    saye mmg suke lagu ni.saye ade kwn name kamaliah tapi bukan camelia lah.anyway…wish u luck 2 irwanshah.semoga berjaye dlm industri muzik.gud luck..

  43. lagu ni best sangat.first think yg saye fikir bile dengar lagu ni aku ckp sorang2 ni mesti IRWANSHAH yg nyanyi..rupenyer mmg betul die yg nyanyi…smoge die berjaye dlm bidang seni muzik asia…gud luck…

  44. SYAMSIAH says:

    IRWAN MEMANG BEST GILER SEHHH :)

  45. nurul akma says:

    best sgt tw lgu nie..

  46. eryz says:

    this lagu bess but so over pasal kisah pempuan simpanan….>_<…..lagu ni so best

  47. izlyn says:

    lagu ni best gilerszz..smoge irwanshah berjaya dlam seni music ini..ok bye..

  48. IZLYN says:

    lagu ni bestt glerzss..so i want hear the song everyday at the RADIO..GWe ciNTa BANhget samA L0..and gwe maU BERpacARAn samA L0..0kk..BYe..

  49. qiscool says:

    ASIK BANGAT TAHU NGAK LAGU NIE.AKU LAYAN GILE LAGU NIE.GUE EMANG SUKA LAGU MACAM NIE.GOOD LUCK FOR YOU IRWANSYAH.MUAHHHHH….

  50. izlyn says:

    hye irwanshah..bestzz glerzz laggu nirr..i want hear the song everyday and everynight..good luck irwanshah..

  51. nik nor alifah says:

    lagu ny memg mant0p,,tp lau kitew tkar lrik uat name 0wg laki kan bagus,,,hahaahaha,,,,x dew la dark p0mpuan trase,tapi papew p0wn tiz lyric r so cool n fabolous

  52. FARID says:

    AKU SUKE GLERR LAGU NIE.AKU PNH JDI MCM PENYANYI NIE LA.SEDIH JG LA BLA TERKNANG

  53. miraes says:

    ala tak ya sedih2 bukan dia main kayu 3 pon tapi wat irwansyah sukses ok

  54. kiki_LaLa says:

    i love this song muwa’aahhh…

  55. woi irwansyah pi mampus la koooo bikin susah aja hidup sini dunia dasar gaY tak tau malu

  56. aku jatu cinta sama si irwansyah nie i love you so much moga moga ko mati awal SALAM DARI KAMI;meninipir fc & GeN’G boy’s

  57. bila kunun si irwansyah nie mo mampus kami sda ksi sedia dia punya kubur sini meninipir keningau jalan tenom

  58. NiQ says:

    I like this songs……

  59. knpa jga kmu ni ha ginbul@macho@playboy?????
    mau smpa2 c irwansyah mati ha????????bodoh…

  60. BLEHLAH TAHAN….. OH CAMELIA OI… NAMA MCM RATU PERANCIS… ANYWAY…????

  61. abg drigon says:

    best la lgu ni….

  62. bdak kcik!! says:

    whoa!! lgu ni best seyh.. sdey je ble dgr.. utk llaki.. jgn main k prasaan pompuan k!! utk p’puan plak.. lau da tau llki cm tu xyah layan!! llaki 2 bngong!! haha..

  63. liyana says:

    aq suka lagu nie..??????????????bye

  64. fatengurlz says:

    lgu mmg mnyntuh prasaan… mmg sdih… lgu terbaik..semoga maju irwanshah…good luck.. chaiyok..

  65. gler BESH !! naek gle akuh mndngarnyewp ! cm kesa cnte akuh ! pkwe akuh wt cm neyh gk ! sdeh ta trkte !>_<

  66. adehh ! ta tw na cument aperw !! :DD

  67. elve says:

    ku suka lagu ni…hehe

  68. diki cahyasa says:

    lgu’a bguss bngett…
    kuu suka lguu inii…
    kuu juga ngefans berat sma irwansyah.
    trus berjuang dan berkaryalah.

  69. manje says:

    ak memang minat lagu ni sebelom lagu ni hujut lgi..
    i like my song…
    kalau boleh ak nk menyanyi ngan irwanshah..
    best gile la..
    hhhhuhuhuuhuhhu

  70. wawa says:

    ak suka bangat lagu ni…
    lagu ni bikin gua pikirin sama cowok gua tuh…
    moga2 aja dia ngk sepeti tu…
    buat cewek2 y dtinggalin…kamu semuar y sabar…
    mungkin aja cowok kamu tu ngk pantas n ngk cocok wat kamu…yang sabar aja…capek deh!!!!!!!

  71. dik mia says:

    ngetop deh lagu ni….

  72. ngetop bnget deh lgu yg ini!
    gue sngt ngefans ama yg nmanya Irwansyah.
    i want that i and him will meet at a Special Restaurant in Jakarta Indonesia.
    ngam bnget deh . karna lgu ini kyak spesial buat gue.
    i hope one day i will meet Irwansyah

  73. Nurul Hanis AN says:

    =’/
    i want to cry2 lah
    sedih ! touching

  74. nursyah hana says:

    oh sedih bangat. huhuhuhuhkkkkkkk………….

  75. Jane says:

    I luv this song. . Huhu luv u my husben. . Irwansha kmu ganteng baget. . Ap2 pn lgu ne memang hebat lh. .

  76. Waaahh. . Dngr lgu ne rndu plx ma tnang cy y tcyg. . Tk sangka lgu ne tjd ma sa time bujang2 dlu. . Hehe pa2 pn lgu ne mank letop. . So sweet. . F0r tnang sa bby sangat cyg kn bie. . Huhu luv u smpi mati. .

  77. Mas z huda says:

    Kembali kpa yg sebenarnya…

  78. Mas z huda says:

    Kembali kpa yg sebenar x ..

  79. faiq says:

    siip dah lagunya

  80. zai says:

    lagu nie sedap didengar

  81. rozalie penang says:

    kau wanita terhebat yg pernah singgah dihatiku…kau wanita yg tegar kumohon lupakan aku…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: